SZÜRKEHÁLYOG KEZELÉS - Dr. Szelp Judit

A LIFE Egészségcentrum egyik fő szemészeti tevékenysége a szürkehályogos betegek kezelése.

A műtéti tevékenységet és a szürkehályoggal kapcsolatos járóbeteg szakrendelést is Dr. Szelp Judit főorvosnő végzi, aki az elmúlt évtizedekben rendkívül komoly tapasztalatra tett szert ezen a területen. Szemészeti fekvőbeteg osztály műtőjében, valamint egynapos sebészeteken több tízezerre tehető a sikeresen elvégzett szürkehályog-műtétek száma. Szakmai programunk kiemelt célja, hogy pácienseink minél rövidebb idő alatt minél magasabb szakmai színvonalú ellátásban részesüljenek. Ehhez tökéletes hátteret nyújt a LIFE Egészségcentrum kiválóan felszerelt szemészeti rendelője, ill. egynapos sebészeti műtője.

A szürkehályogról röviden

A szürkehályog /latinul katarakta/ a szemlencse fájdalommentes,fokozatosan kialakuló elszürkülését jelenti. Ahogy a homály fokozódik, a látás egyre inkább romlik, kezelés  nélkül a szem teljes vakságához  vezethet! Konzervatív úton nem gyógyítható, napjainkban egyetlen gyógymód ismert: az elszürkült szemlencse műtéti úton való eltávolítása és egy speciális műanyag lencsével való pótlása. Ez a legkorszerűbb műtéti ellátás fájdalommentes, nagyon jó látást eredményez.

A beavatkozás a beteg ambuláns kivizsgálása után, helyi, csepp érzéstelenítésben, egynapos sebészeti kereteken belül történik. Mindezeket a fejlett műtéti technikának és az egyre kiválóbb műlencséknek köszönhetjük.

A betegek kivizsgálása, előkészítése:

A műtétről röviden:

A betegek utókezelése:

Amennyiben kérdése van, vagy be szeretne jelentkezni, ne habozzon,
hívjon minket a +36 20 561 6501-es telefonszámon
vagy jöjjön el hozzánk!

Címünk:
LIFE Egészségcentrum,
8000 Székesfehérvár, Huszár utca 2.

(OBI, INTERSPAR mögött)
Telefon: +36 20/5616501, +36 22/340-048

legfontosabb

partnereink