SZÜRKEHÁLYOG KEZELÉS - Dr. Szelp Judit

A Life Egészségcentrum egyik új szakmai tevékenysége a szemészeti ellátás keretein belül a szürkehályogban szenvedő betegek teljeskörű kivizsgálása, műtéti előkészítése, a műlencse-beültetés elvégzése, illetve az operációt követően a betegek utógondozása.

A műtéti tevékenységet és a szürkehályoggal kapcsolatos járóbeteg szakrendelést is Dr. Szelp Judit főorvosnő végzi, aki az elmúlt 20 évben rendkívül komoly tapasztalatra tett szert az úgynevezett cataracta-sebészetben. Szemészeti fekvőbeteg osztály műtőjében, valamint különböző egynapos sebészeti ellátó helyszíneken több ezerre tehető a sikeresen elvégzett műlencse-beültetések száma. A szakmai programunk célja, hogy a szürkehályogban szenvedő betegeink az első vizsgálattól kezdve a definitív műtéti ellátásig maximum 2-3 hét alatt elérjék a teljes gyógyulást, szemben az állami egészségügyben tapasztalható több hónapos ,esetleg éves várólistával. Ehhez tökéletes hátteret nyújt a Life Egészségcentrum kiválóan felszerelt szemészeti rendelője, ill. egynapos sebészeti műtője.

A szürkehályogról röviden

A szürkehályog /latinul katarakta/ a szemlencse fájdalommentes,fokozatosan kialakuló elszürkülését jelenti. Ahogy a homály fokozódik, a látás egyre inkább romlik, kezelés  nélkül a szem teljes vakságához  vezethet! Konzervatív úton nem gyógyítható, napjainkban egyetlen gyógymód ismert:az elszürkült szemlencse műtéti úton való eltávolítása és egy speciális műanyag lencsével való pótlása. Ez a legkorszerűbb műtéti ellátás fájdalommentes,nagyon jó látást eredményez.

A beavatkozás a beteg ambuláns kivizsgálása után, helyi, csepp érzéstelenítésben, egynapos sebészeti kereteken belül történik. Mindezeket a fejlett műtéti technikának és az egyre kiválóbb műlencséknek köszönhetjük.

A betegek kivizsgálása,előkészítése:

A műtétről röviden:

A betegek utókezelése:

Amennyiben kérdése van, vagy be szeretne jelentkezni, ne habozzon,
hívjon minket a +36 20 561 6501-es telefonszámon
vagy jöjjön el hozzánk!

Címünk:
LIFE Egészségcentrum,
8000 Székesfehérvár, Huszár utca 2.
(INTERSPAR mögött)
Telefon: +36 22/340-048

legfontosabb

partnereink