Meddőség, genetika

Ahogy világszerte, úgy hazánkban is egyre több gyermekre vágyó pár szembesül a meddőség problémájával. E párok aránya 15-20%-ra tehető. A meddőségért az esetek 40%-ában a nő, 40%-ban a férfi felelős, míg 20%-ban a pár mindkét tagja.

Régebben a meddőség kezelése szigorúan a nőgyógyász, illetve az andrológus oki kezelését jelentette. Az utóbbi két évtizedben azonban új kezelési elvek mentén, az előző szakmák, valamint az endokrológia határterületein kialakult az ún. ART, azaz asszisztált reprodukciós terápia. Az ART célja nem a meddő pár tagjainak külön-külön történő kezelése, hanem az adott problémákat elfogadva, a különböző technikák segítségével a kívánt terhesség mielőbbi létrehozása.

A 4D Ultrahang Kft. a Huszár utcai Life Egészségcentrumban nagy sikerrel végzi a meddő párok komplex kivizsgálását, gyógyszeres és szükséges műtéti kezelését valamint az asszisztált reprodukciós eljárások sorát, a homológ inszeminációval bezárólag (AIH).

A kismamák leghőbb vágya, hogy szövődménymentes terhességet és a szülést követően egészséges újszülött jöjjön a világra. A kor színvonalának megfelelő terhesgondozás ezt a lehetőséget igyekszik megteremteni.
Sajnos néha a természet kudarcot vall, és az újszülöttnél fejlődési rendellenesség észlelhető. Ezen rendellenességek egy része genetikai eredetű, mely az örökítőanyag - a gének ill. a kromoszómák – mennyiségi és minőségi eltérésére vezethető vissza.
Genetikai szűrőállomásunkon lehetőség nyílik az említett genetikai rendellenességek megfelelő szűrővizsgálatára (PRENA, TRISOMY, NIFTY, INTEGRÁLT TESZT), melyekkel azok előre kimutathatóvá válnak.

Amennyiben kérdése van vagy szeretne bejelentkezni, ne habozzon,
hívjon minket a +36 20 512 2383-as telefonszámon
(spermavizsgálat esetén a +36 20 561 65 01-es számon)
vagy jöjjön el hozzánk!

Címünk: Life Egészségcentrum,
8000 Székesfehérvár, Huszár utca 2.
(INTERSPAR mögött)
Telefon: +36 22/340-048

legfontosabb

partnereink