MAMMOGRÁFIA DIGITALIZÁLÁS PÁLYÁZAT

MAMMOGRÁFIA DIGITALIZÁLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ ESZKÖZBESZERZÉS A MAMMALBA KFT-NÉL


Támogatás összege: 26.67 millió forint

A támogatás mértéke: 50%

Kedvezményezett neve: MAMMALBA KFT.

Projekt befejezési dátuma: 2019.02.27.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02109

 

 

Az új Fujifilm Amulet Innovality digitális mammográf berendezéssel még hatékonyabb emlőrákszűrésre nyílik lehetőség, a páciensek számára a vizsgálat az eddigieknél is kisebb kellemetlenséggel jár és az eredményre is 

sokkal kevesebbet kell várni. A felvételek és a leletek digitalizált formában könnyen tárolhatók, új vizsgálat esetén egyszerű összehasonlítást tesznek lehetővé. Csökken a rontott felvételek száma.

 

A digitális archiválással a tárolás biztonságosabb, nincsenek elveszett felvétek. A leletezés gyorsul, a korábbi emlőrákszűrési vizsgálatok előkeresése, összehasonlítása is lényegesen gyorsabb. Lehetővé válik a távkonzultáció és távleletezés (ez az egyre gyakoribb orvoshiány kiküszöbölése szempontjából is hatékony megoldás, hiszen nem kell a leletező orvosnak a vizsgálat helyszínén végezni a munkáját). Az új jogszabályi feltételeknek megfelelő adatvédelmi szempontok jobban érvényesíthetők. 

A digitális rendszer költséghatékony és a környezetvédelem szempontjából is korszerűbb, hiszen nincs szükség az analóg rendszerben a filmelőhíváshoz szükséges vegyszerre, a felhasznált vegyszer tárolására, veszélyes hulladékként történő elszállítására.

A felvételeket a DELL PowerEdge szerveren tároljuk.

legfontosabb

partnereink