KOLONOSZKÓPIA ELŐKÉSZÍTÉS

KOLONOSZKÓPIA ELŐKÉSZÍTÉS ENDOGOLLAL

Ha a beavatkozás REGGEL történik

vizsgálat előtt 3-4 nappal nem ajánlott a következő ételeket fogyasztani: gyümölcs, saláták, zöldségek, rizs, müzli, dió, őrölt gabonafélék (pl. korpás, magos kifli)
Ehető: fehér kenyér, kolbász (bőr nélkül), sonka, sajt, tejtermékek, baromfi, hal, lisztből készült péksütemények.

Fogyasszon folyadékot, amennyit csak tud!

Ha a beavatkozás DÉLUTÁN történik

vizsgálat előtt 3-4 nappal nem ajánlott a következő ételeket fogyasztani: gyümölcs, saláták, zöldségek, rizs, müzli, dió, őrölt gabonafélék (pl. korpás, magos kifli)

Ehető: fehér kenyér, kolbász (bőr nélkül), sonka, sajt, tejtermékek, baromfi, hal, lisztből készült péksütemények.

Fogyasszon folyadékot, amennyit csak tud!

Mivel a készítmény csökkenti a szájon át alkalmazott gyógyszerek felszívódását, ezért amennyiben bármilyen gyógyszert szed, konzultáljon kezelőorvosával az Endogol bélmosó folyadék használata előtt. Az előkészítés alatt ajánlott kényelmes ruhát viselni.

 

KOLONOSZKÓPIA ELŐKÉSZÍTÉS PICOPREPPEL

A vizsgálat előtti 3 napon már lehetőleg csak könnyen emészthető, rostmentes ételeket szabad fogyasztani, mint pl. levesek, burgonyapüré, almapüré, tésztafélék, tejtermék.

Nem szabad enni:

A vizsgálat előtti napon már ne fogyasszon szilárd táplálékot, ügyeljen fokozottan a folyadékfogyasztásra. Ajánlott a szénsavmentes ásványvíz, gyenge tea, átlátszó gyümölcslé (de ne fogyasszon rostos gyümölcs- és zöldséglevet, tejes italokat).

A vizsgálat előtt 12 órával igya meg az első tasak hashajtót, amit orvosa felírt (például PICOPREP®-ből készült oldatot). A második tasak PICOPREP®-ből készült oldatot igya meg a vizsgálat előtt 6 órával. A vizsgálat és az első tasak hashajtó között teljen el minimum 12 óra, de ne több, mint 24 óra. A vizsgálat és a második adag között el kell, hogy teljen minimum 6 óra.

Mindkét hashajtó bevétele után 1,5-2 liter folyadékot kell meginni.

 

Hogyan alkalmazza a hashajtót (PICOPREP)?

Az orvosa által felírt hashajtót a leírásnak vagy az orvosi utasításnak megfelelően alkalmazza. Példaként a A PICOPREP® hashajtó alkalmazását írjuk le.

Az előkészítéshez összesen 2 tasak PICOPREP® szükséges. A PICOPREP®-nek kellemes narancsos íze van, könnyű elfogyasztani.

1. Töltsön egy bögrébe 150 ml (1 pohár) hideg vizet.

2. Az 1. tasak PICOPREP® tartalmát (fehér narancsos illatú kristályos por) keverje el a vízben.

3. Kevergesse 2–3 percig, mialatt a por a vízben teljesen feloldódik. Az oldat felmelegedhet –fogyasztás előtt várja meg míg lehűl.

4. Az oldat elfogyasztása után igyon meg óránként 250 ml (1 bögre) tiszta átlátszó folyadékot. Ez lehet almalé, víz, tea, rostmentes átlátszó gyümölcslé, szénsavas átlátszó üdítő, erőleves, tiszta leves. Minél többet iszik, annál könnyebb lesz elvégezni a vizsgálatot.

5. 6 órával az 1. adag elfogyasztása után készítse el a második tasakból az oldatot, ugyanúgy ahogy az elsőt.

6. Igya meg, és utána ne felejtsen el óránként 250ml (1 bögre) átlátszó folyadékot meginni az eredményes vizsgálat érdekében!

Ha elfelejtette az óránkénti folyadékadagot meginni, minél előbb pótolja! Összesen 3–4 liter folyadékot kell elfogyasztani az előkészítés alatt.

Az előkészület időszakában ajánlott kényelmes ruha viselete, illetve tartózkodjon illemhelyiség közelében, mivel a készítmény egyes esetekben 1–3 órán belül hatni kezd.


 

legfontosabb

partnereink