Kardiológiai fejlesztések

A TROPONIN-MEGHATÁROZÁS

                 

A szívizom bármilyen okú – oxigén-hiány, gyulladásos vagy toxikus hátterű – károsodása esetén a sejtek elpusztulásakor felszabadul egy speciális szívizom-fehérje, amelynek a vérben mérhető mennyisége arányos az elpusztult szívizommal.

Ezért elsődleges a használata a szívinfarktus korai stádiumában, ha bizonyítani kell az elhalt szívizom jelenlétét.

Meghatározása kiválóan alkalmas a szívizom károsodásának napokkal később történő bizonyítására is, ha a betegnek elhúzódó mellkasi fájdalma volt, de nem tudott orvoshoz jutni, és EKG se készült vagy kétes a lelet. Egy néhány perces vizsgálattal eldönthető, hogy volt-e Troponin-felszabadulás, és hogy kellenek-e további vizsgálatok a betegnél?

            A Troponin-meghatározás rövidesen felkerül a LIFE Egészségcentrum palettájára, segítendő orvosaink munkáját a betegek minél pontosabb ellátásában.
               

INR MEGHATÁROZÁS

A tartós véralvadásgátló kezelésben részesülő betegek nagyobb része hosszú ideje és még hosszú ideig olyan készítményeket fog szedni (Syncumar vagy warfarin-készítmények), amelyek mellett szükség van a váralvadás ellenőrzésére.

Ez az INR meghatározás, amit régebben Prothrombin-szint ellenőrzésnek hívtak. Centrumunkban megteremtjük a lehetőségét, hogy néhány perc alatt elvégezhető vizsgálattal pontos lelethez juthassanak a betegek, különösebb utánjárás nélkül. Ez segítséget jelenthet a betegeknek és hozzátartozóiknak, illetve néha még a háziorvos kollégáknak is.

Amennyiben fentiekkel kapcsolatos kérdése van vagy vizsgálatra szeretne bejelentkezni,
ne habozzon,hívjon minket a +36 20/561-6501-es telefonszámon
vagy jöjjön el hozzánk!

Címünk: LIFE Egészségcentrum,
8000 Székesfehérvár, Huszár utca 2.
(INTERSPAR mögött)
Telefon: +36 22/340-048

Kardiológia
Dr. Sereg Mátyás
Kardiológia szolgáltatások

legfontosabb

partnereink