LÉZERES HÜVELYSZŰKÍTÉS

 

Az esztétikai nőgyógyászat Magyarországon önmagában is új fogalom. Lényege, hogy a gyógyítás mellett az életminőség javítására és az esztétikai igényekre is hangsúlyt kell fektetni. A tág hüvely szülés után vagy változó korban nagyon sok nőnek okoz problémát. Sokszor előfordul, hogy az örömtelen együttlét vagy a partner elégedetlensége szépen lassan leépíti az önbizalmat, megrontja a párkapcsolatok intimitását. Az ezzel kapcsolatos problémákra eddig a műtét volt az egyetlen hatékony megoldás, de most végre Magyarországon - 2017. januárjától Székesfehérváron - is elérhető a modern esztétikai nőgyógyászat csúcstechnológiás újítása: a Petite Lady kezelés.

 

Mit nevezünk Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítésnek?


Az eljárás előnyeit elsősorban azok a hölgyek élvezhetik, akik a hüvelyfal előreesése miatt kevésbé érzékenyek az együttlétek során, esetleg hüvelyszárazságtól, égető érzéstől is szenvednek. A tünetek együttesen és önállóan is jelentkezhetnek. A hüvely izomzata a medencefenék süllyedése miatt jellemzően renyhe. Emiatt a vagina fizikális állapota nem megfelelő, a szexuális öröm foka alacsony.

A lézeres hüvelyszűkítés célja, hogy visszaállítsa a hüvely egészséges állapotát. Hatására a hüvelyfal kollagénállománya megsokszorozódik, az elvékonyodott szövetek újra megtelnek élettel, megvastagszanak. A hüvelyflóra újra egészséges lesz, megszűnik a hüvely szárazsága és ellenáll a fertőzéseknek. Új, egészséges, fiatalos hüvelyt kapunk.

 

 

Hogyan működik a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés?


A Petite LadyTM technológiát a világ egyik legnagyobb lézerberendezéseket gyártó cége, a Lutronic fejlesztette ki. Ez a vállalat a világ 10 legnagyobb lézerberendezéseket gyártó cégek között van, s bevétele közel felét kutatás-fejlesztésre fordítja. Fejlesztési központjai vannak Szöulban, Tokióban és az USA-ban. A Lutronic fejlesztési projekjeit a Harvard Egyetem orvos-professzorainak együttműködésével valósítják meg.


A Petite LadyTM  egy, az Action II lézeres platform rendszerhez csatlakoztatható nőgyógyászati kezelésekre kifejlesztett kezelőfej-együttes. Az Action II egy Erbium:YAG lézer, amely a legideálisabb - 2940 nm - hullámhosszal rendelkezik, ahhoz, hogy biztonságosan és fájdalommentesen kezelhessünk vele nőgyógyászati problémákat. A berendezés speciális "duál módban" működik, melyet szabadalom véd. A lézeres kezelőfej gyengéden és teljesen fájdalommentesen, 360°-ban juttatja a hüvelyfalba a lézerfényt, a legmélyebb szöveti rétegig. Ez két fokozatban történik: a sokszoros mikroimpulzus hatására a hüvelyi nyálkahártyán először mikron méretű, nagyon precíz, úgynevezett koagulációs zónák jönnek létre. Ezek segítségével a hüvelyi nyálkahártyában mélyebbre tud jutni a második körben bejuttatott hosszú impulzus, elérve a medencefenék kollagéndús szöveti állományát. A mikroimpulzusok hatására a hüvelyi nyálkahártya felsőbb rétegében található kollagénállomány megsokszoroszódik, a hosszú impulzus hatására pedig a mélyebb rétegekben található szöveti réteg kollagénállománya nő jelentős mértékben.


Ezáltal éri el a kezelés a valódi 3D-s hüvelyszűkítést. A Petite LadyTM kezelés során további pozitív mellékhatások is jelentkeznek, pl. legtöbbször megszűnik a hüvely szárazsága és az intim terület kevésbé lesz érzékeny a fertőzésekre.


 

Mi a különbség a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés és a műtét között?


Legyen szó akár mellső vagy hátsó hüvelyfali műtétről, mindkét esetben a hüvelyfal bizonyos részeit eltávolítják. A sebészeti beavatkozást követően a gyógyulási idő legalább négy hét, ami alatt nem lehet szexuális életet élni, és a mindennapi tevékenységekhez is csak lassan, fokozatosan lehet visszatérni. A műtét során szinte elkerülhetetlen a hegképződés, ami később kellemetlenségeket okozhat, illetve a hüvelyszárazság is megmarad. Az is fontos szempont, hogy a hüvelyi nyálkahártya elvékonyodását a műtét sajnos nem szünteti meg. Mindezekből kifolyólag a műtéti megoldást kizárólag súlyos esetben javasoljuk.

A műtéttel ellentétben a Petite LadyTM lézeres kezelés a hüvelyszűkítés mellett a hüvely egészségét is helyreállítja. Nincs lábadozási idő, és 48 óra múlva a szexuális együttlét is engedélyezett. Az eljárás során a páciensek 80%-a semmilyen fájdalmat nem érez.


Mi a különbség a Petite Lady lézeres hüvelyszűkítés és más lézeres eljárások között?

Különbséget kell tenni a lézeres hüvelyszűkítés és a lézerrel történő hüvelyszűkítő műtét között, hiszen utóbbi esetében a lézer csupán a szikét helyettesíti. Bár a sebgyógyulás gyorsabb, a többi kellemetlenség ugyanúgy jelentkezik. Más, korszerűtlen lézeres hüvelyszűkítő eljárások során a hüvelyi nyálkahártya sérülése jelentősebb. Napokig vérzés jelentkezhet, egy hétig nem lehet szexuális életet élni és a kezelést követően antibiotikumot kell szedni.

Ezzel szemben a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés nem jár semmilyen kellemetlenséggel. A Petite LadyTM  az egyetlen lézeres hüvelyszűkítő eljárás, amely a duál technológiát alkalmazza, ezáltal elérve a teljes 3D-s hüvelyszűkítést és megújítást.Hogyan történik a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés?


A kezelést megelőzően konzultációt tartunk és szakorvosi vizsgálatot végzünk. A kezelés kizárólag negatív leletek esetén végezhető el.


Az első lépés a hüvely előkészítése, megtisztítása és fertőtlenítése. Ezt követően a nőgyógyász szakorvos a hüvelyapplikátort a hüvelybe juttatja. Az applikátor tartja a hüvelyfalat és nem engedi, hogy a lézeres kezelőfej a hüvely belső falához érjen. Ezután a kezelőfejet az applikátorba helyezi, majd lassan, belülről kifele haladva, 2 mm-enként a lézerfényt a hüvelyi nyálkahártyába juttatja. Szükség esetén a műveletet többször megismétli. A kezelés során mindig a problémának megfelelő, személyre szabott beállításokat alkalmazzuk.

 

 

A kezelés ideje mindössze 20 perc, problémától függően 2-6 kezelés szükséges, illetve az eredmény fenntartásához évente-másfél évente egy fenntartó kezelés. A kezeléseket 3-4 hetente kell igénybe venni.


A kezelést követően két napig nem javasolt az uszoda, ülőfürdő, a szexuális élet a kezelést követő 48 óra elteltével folytatható.


A kezelések során a páciensek 80%-a nem érez semmit, a többiek minimális hőérzetről számolnak be.

 

Milyen eredményt várhatok a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítő kezeléstől?


A kezelések befejeztével általánosságban elmondható, hogy a hüvely átmérője 40-50%-kal szűkebb lesz, de ez egyénenként változik. A páciensek 98%-a már az első kezelést követően pozitív változást észlel. Az eredmény hosszú távon történő fenntartásához szükséges adott esetben több kezelés, illetve a fenntartó kezelések.


 

Amennyiben további információra lenne szüksége vagy bejelentkezni szeretne valamelyik kezelésre, kérjük hívja valamelyik elérhetőségünket vagy jöjjön el hozzánk személyesen.


 

További információk és bejelentkezés:


 

LIFE Egészségcentrum

8000 Székesfehérvár

Huszár utca 2/1.

Telefon: +36 22 340 048, +36 20 561 65 01


 

www.lifecentrum.hu/intimlezer

www.solennemed.hu/lezeres-huvelyszukites

 

 

legfontosabb

partnereink