Emlődiagnosztika - mammográfia

bartus_aniko_0.jpg (720×835)Klinikai emlődiagnosztikai vizsgálatainkat társadalombiztosítás által finanszírozott, ill. magánrendeléses formában végezzük. Szolgáltatásaink között van mammográfiás vizsgálat, fizikális orvosi emlővizsgálat, az emlők és hónaljárkok ultrahangos vizsgálata (3-4D technika is), szövettani mintavétel (célzott aspirációs cytológia, core biopsia), szakorvosi tanácsadás,  emlőpanaszok tüneti kezelése, emlőcysták leszívása, stb.

Az alapvizsgálat menete szakrendelőnkben:

A mammográfiás szűrést szakmai protokoll szerint végezzük. Ez alapján az alapvizsgálaton az alábbi történik Önnel szakrendelőnkben:
 

A röntgen asszisztens behívja Önt a vizsgáló helyiségbe, ahol természetesen, bármilyen szűréssel kapcsolatos kérdést feltehet. Miután levetkőzött és felkészült a vizsgálatra, egy asszisztensnő elmagyarázza a mammográfia folyamatát és feltesz néhány alapkérdést. Ezek a következőek:

Eközben elvégzi a mellek fizikális vizsgálatát is.

A következő lépésben mindkét emlőről külön-külön felvételeket készít. Ehhez az emlőt két speciális lemez közé kell helyeznie. A helyes tartást kolléganőnk segít felvenni. A vizsgálat néhány percig tart, de az emlő összenyomása a két lemez között csak néhány másodpercet vesz igénybe. Ez az eljárás nem ártalmas, nem okoz károsodást az emlőben. Az asszisztens előhívja a filmeket, amelyet átad radiológus orvosunknak.

Az elkészült filmek megtekintése után szakorvosunk elvégzi az ultrahangos vizsgálatot. Ehhez speciális gélt használ, amit bőrére rakva a készülékhez kapcsolódó monitoron megjelenik a vizsgált terület. Megtekintésre kerülnek a mellek és a hónaljak területei.
Ezt követően, a radiológus lediktálja a leletét adminisztratív kolléganőnknek. Filmjei és lelete belekerül személyes adatait tartalmazó tasakjába, amit átadunk Önnek. Ezekre a következő mammográfiás szűrése alkalmával is szüksége lesz.

ÚJ DIGITÁLIS MAMMOGRÁFIÁS BERENDEZÉS!

A LIFE Egészségcentrumban szakembereink a legmodernebb technológiával, a FUJIFILM Amulet Innovality digitális mammográfiával dolgoznak!

 

A mellek önellenőrzése
Bejelentkezés emlővizsgálatra
Mobil emlőszűrés
 

legfontosabb

partnereink