Dr. Sereg Mátyás

kardiológus főorvos

Székesfehérváron születtem és a mai napig itt is élek. 1979-ben a Szegedi Orvostudományi Egyetemen kaptam meg általános orvosi diplomámat, majd ehhez 1984-ben Szegeden belgyógyász, 1988-ban Budapesten kardiológus szakképesítést szereztem; 1998-ban pedig a Hypertonia minősített orvosa lettem.

1979-től a Fejér Megyei Szent György kórházban orvos-gyakornoktól kezdve végigjártam a teljes ranglétrát. 1990-1995-ig a Kardiológiai Diagnosztika vezetője voltam, adjunktusként. Ezalatt két és fél év echocardiograph-gyakorlat az Orvos-továbbképző Egyetem Kardiológiai Klinikáján, részt véve az ottani kutatómunkában is. Mára igen nagy gyakorlatúnak számítok ezen a fontos szakterületen (100 ezer körüli mellkasfalon keresztül és 1500 körüli nyelőcsövön keresztül végzett vizsgálat).

1997 óta voltam osztályvezető főorvos. Először a Kórház III., majd összevonás után 2000 óta a II. Belgyógyászati osztályán, mindkettő kardiológiai főprofillal, utóbbinál az endokrin-anyagcsere volt a másik fő profilunk. Tizenegy kardiológus szakorvos és hasonló számban echo-képes orvos került ki a kezem alól. Kiemelkedő szakmai és szervezési sikernek tartom, hogy az általam vezetett Osztályra zökkenőmentesen lehetett ráépíteni a hemodinamikát, és az Országban páratlanul gyors felfutás után az akut koronária ellátásba is sikerült integrálódnunk, igen jó eredményességi mutatókkal. Emellett 1992 óta Megyei Kardiológus Szakfelügyelő minőségemben is szerveztem a Kórház és környezetének kardiológiai ellátását. Az elmúlt években közel harmadával kevesebb ellátandó akut infarktus részben ennek is betudható.

Tevékenységemért 2009-ben Szent György Emlékérmet, tavaly Pro Sanitate kitüntetést kaptam.

 

 

Elérhetőségek: 
e-mail: drseregmatyas@gmail.com

Kardiológia
Kardiológia szolgáltatások
Kardiológiai fejlesztések

legfontosabb

partnereink